Jubileumsutställning: Hur många träd finns det i skogen?
22 februari 2023Med anledning av att Riksskogstaxeringen och SLU:s skogliga försöksparker fyller 100 år i år ges en utställning på Västerbottensmuseum i Umeå. Utställningen som kallas "Hur många träd finns det i skogen?" invigs lördag 4 mars kl 13.
På utställningen kommer material från skogen, fotografier, film, föremål och arkivmaterial att visas. Här kan besökaren också bekanta sig med olika träslag, mäta ett träd, se en nästan 10 000-årig tall, ta del av fakta om skogen, dess betydelse förr och nu, samt vägval inför framtiden. Skogsmotiv ur museets konstsamling ramar in utställningen.
Även Västerbottens regionala skogsprogram finns med på ett hörn, eller rättare sagt i en monter där programrådets medlemmar i förinspelade intervjuer berättar vad skogen betyder för dem.
Klicka här för mer information
Se också filmen "En skog av siffror" där SLU beskriver beskriver hur arbetet, forskningen och våra behov av skogen utvecklats under hundra år.
Klicka här för att se filmen "En skog av siffror"
På bilden medlemmar i Västerbottens regionala skogsprograms programråd.
Foto: Malin Grönborg
Fler nyheter
Ett kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen
21 oktober 2024Skogsungdomarna på forsränning – ett minne för livet
Skogsungdomarna fortsätter att utforska skogen och olika skogliga aktiviteter. Vid en samling i början av oktober var temat naturturism med besök hos Forsknäckarna och Granö Beckasin.
Läs merEtt hållbart skogsbruk med ökad klimatnytta
21 oktober 2024Intensiv sommarvecka för EU-projektet SUPERB
Presentationer på internationell skogskonferens, möte med SUPERB:s internationella styrgrupp och svenska SUPERB:s rådgivande grupp, samt en exkursion i Biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka. Veckan efter midsommar var en intensiv vecka för den svenska delen av EU-projektet SUPERB.
Läs merMångbruk av skog för fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet
4 juni 2024Slöjd och skratt i solsken
Lördagen den 18 maj var det dags för Skogsungdomarnas sista aktivitet innan sommaren. Den här gången stod slöjdande på schemat och dagens huvudperson var Johannes Larson, post-doc på SLU och aktiv i Ersboda Slöjdförening.
Läs merEtt kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen
10 maj 2024Fokus på skogshistoria när Skogsungdomarna åkte till Kulbäcksliden
Den 27 april besökte Skogsungdomarna Kulbäcksliden för en dag om skogshistoria. Där guidades de av Lars Östlund, professor i skogshistoria SLU, och Jenny Viklund, försöksledare vid Enheten för skoglig fältforskning SLU. De fick också träffa "kungen och drottningen".
Läs merEtt kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen
3 maj 2024Livfulla regionala skogsprogram träffades i Karlstad
Den 25 april träffades projektledare för sex livfulla regionala skogsprogram i Karlstad. Det blev en mycket inspirerande dag där det blev tydligt att arbetet på regional nivå kan vara betydelsefullt och göra nytta. Vi konstaterade också att det kan bli ännu mer "verkstad" om vi utvecklar samarbetet mellan länen.
Läs mer